Cords 2010.04.15. 14:20

Czainkó Katalin

                                                                        Nyitottan a nagyvilágra


Szinte minden érdekli, ami a világon csak létezik, bármit szívesen végig hallgat.

Vidos Réka sokoldalú, színes egyéniség ám mégis csendes, visszahúzódó lánynak ismertem meg. A látszat néha csal....

 

Két évvel ezelőtt, érettségi után lett "szabadúszó". Jelentkezett a kaposvári Művészeti Egyetemre és Miskolcra politológiai szakra. Szeretett volna minnél távolabb lenni a fővárostól, de a szerelem miatt, ami Sanyival kialakult inkább maradt a fővároshoz közel. ELTE művészettörténelem szakát vette célba, de felvételije sikertelen volt. Az elkövetkezendő egy évet otthon töltötte.

A legközelebbi tanévet, ami 2009 szeptembere volt már a Minerva Szakközépiskolába kezdte újságíró szakosként. Picit meglewpő, hogy ezt választotta, mert anno kerámiából is érettségizett, aztán művészeti egyetem, műv. történelem szak, politóligia....

Réka életében -fiatal kora ellenére- mindig is szerepet játszott a politika. Nyitott rá, egy kisebb pártban eltudná magaát képzelni önkéntesként a pénz egyáltalán nem érdekli. Egyenlőre inkább kiívül állóként marad. Az újságíró szak ezért is előny számára, mert szívesen írna/tudosítana róla.

 

Gyerekkora óta édesanyjával és bátyjáival él Erdőkertesen. Barátjával sok időt töltenek együtt. Sanyi társasági köre nagy tagú, ahová Réka be illeszkedett. Jól is jön neki, mert legjobb barátnője három éve Írországban él, a többiekkel már a megszakadt a kapcsolata.

Ő is szeretne utazgatni, világot látni, de arra sosem gondol, hogy végleg letelepedjen valahol. Itt van a családja, itt van a barátja, ide köti minden.

 

Réka nem vallásos. Párja igen, de ez egyáltalán nem okoz gondot számukra. Nem hajlik egyik vallás felé sem. A keresztény vallással egyáltalán nincs kibékülve, a buddhizmus és a keleti vallás szimpatikus számára. Egyik vallásban találja a helyét.

Iskola kirándulás alatt kissé kínos dolog történt vele a vallás "tudatlanság" miatt: "Bementünk egy templomba az osztállyal. Fogalmam sem volt mért van szentelt víz a templom bejáratánál. Belemártottam a kezem és megmostam az arcom. Utólag megtudtam két ujjal, ami szentelt vizes keresztett vetek a mellkasomon. Szerencsére senki nem látott"-nevetett.

 

Szabadidejében biciklizik, és két évvel ezelőtt napi szinten jógázott.

 

Ma már arra koncentrál, hogy sikeresen elvégezze az újságíró tanfolyamot és elhelyezkedjen egy politikával foglalkozó magazin vagy napilap szerkesztőségében.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kispofak.blog.hu/api/trackback/id/tr531923513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása