Mehetünk gyalog?

BKV sztrájkkal indul az idei év. A metrókon kívül más tömegközlekedési eszköz nem lódult neki a munkának ma hajnalban, s azt sem tudhatjuk, hogy meddig tart e járművek kényszerpihenője.

A sofőrök elégedetlenségének oka a fizetéseik elégtelensége, pontosabban juttatásaik és támogatásaik mérséklése. Ennek eredményeként ritka látványban lehetett részünk: a megszokott gyalogosforgalom többszöröse cirkált ma Budapest utcáin. A dolog azért nem meglepő, mert a BKV vezetőségének az elégséges szolgáltatásokról sem sikerült megegyeznie a szakszervezetekkel és egyenlőre információ sincs arról, hogy mikor indulhat újra a főváros tömegközlekedése. 
A hírtelen megugrott forgalomban az autósoknak sincs könnyű dolga. Ha a dugókon átverekedték magukat, akkor jön a nehezebb feladat: parkolót találni úti céljuk közelében. 
Legjobban azok jártak, akiknek a munkahelyük tudott biztosítani buszjáratot a munkába menetelhez, vagy akiknek a cégük otthon elvégezhető munkát utalt ki. Vannak azonban, akiknek sem autó, sem céges busz nem áll a rendelkezésre. Ők választhatják a sétát, avagy egyszerűen, vagy talán nem is olyan egyszerűen nem mennek dolgozni.

A bejegyzés trackback címe:

https://kispofak.blog.hu/api/trackback/id/tr651670336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

odynor 2010.01.19. 22:03:19

Szép írás! Meglepően jól ötvözöd a picit gúnyos hangnemet a szakszerű fogalmazásmóddal. Egyébként tömör, lényegretörő, szeretem.:)
süti beállítások módosítása