Kvótapiac

     Emelkedik a hőmérséklet, szélsőséges az időjárás. Ankarában havazik, az északi sarkon meg (lassan)főtt rák  kerül a hálókba. A Föld megbolondult és akinek van még egy kis esze, az menekül. Az ember üzletet csinál a kibocsátható szénmonoxid kvótából és mindenhonnan ordítanak a  különböző gazdasági érdekek. Farkastörvények uralkodnak ott, ahol a zöldhasú az alfahím. És most azok vannak jobb pozícióban akik a fejlődő országokhoz tartoznak.

     Kár, hogy a jegesmedvéket nem érdekli a kvóta adok-kapok. Ők csak a következő napot  akarják túlélni az olvadó sarkvidéken, ráadásul a hallállomány is alaposan megfogyatkozott arrafelé. Mi  a pénzért, ők a túlélésért küzdenek. Jelenleg 1-0 az emberiség javára.  De vajon meddig? És ha majd mi kerülünk terítékre, akkor majd mennyit fog érni egy falat kenyér, vagy egy négyzetméter?

A bejegyzés trackback címe:

https://kispofak.blog.hu/api/trackback/id/tr51608704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gkrissz 2009.12.22. 13:12:10

"Mikor levadásztad az utolsó állatot, mikor kifogtad az utolsó halat, mikor megmérgezted az utolsó folyót, akkor rájössz, hogy a pénz nem ehető"
süti beállítások módosítása