Cords 2010.01.28. 14:55

Menlauer Melinda

Kampány "menetrend" 

Lendvai Ildikó az MSZP ma délelőtt tartott sajtótájékoztatóján beszámolt a kampány menetéről, és a választások várható dátumairól is beszélt. 

Az MSZP frakcióvezetője elmondta, hogy a kampány három részből fog állni, ebből az első már december óta folyik, egészen februárig. Ebben a szakaszban a jelöltek óriásplakátokról köszönnek vissza ránk s január 21-én egy rendezvény keretében meg is lehet velük ismerkedni. A 176 politikust december óta képzik (pl. jogból és médiából), valamint aláírtak egy etikai és egy vagyonadói nyilatkozatot, ahogy ezt ilyenkor szokás. Az eddigiekkel szemben viszont most egyetlen pártközpont fogja támogatni az aspiránsokat, így arculatukban és mondanivalójukban is egységesebbek lesznek.

A második fázisban, amely február közepétől indul, előtérbe Bajnai Gordon jelenlegi kormányfő és a jelölt, Mesterházy Attila kerül.

A harmadik szakaszban, március közepétől ismét az egyéni jelölteken lesz a hangsúly.

A választások időpontja még kérdéses, ugyanis elvileg április 11-én kellene lennie az első fordulónak, de idén már külhonban is lehet szavazni, ez azonban ebben az esetben húsvét másnapjára esne, amit a törvények nem engednek meg. Ha 18-án lenne az első forduló, a második pünkösd utánra esne, ami szintén nem lehetséges a törvények szerint. Így az MSZP az április 25-ét tartja a legmegfelelőbbnek.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://kispofak.blog.hu/api/trackback/id/tr321709352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása