Cords 2010.01.13. 00:10

Banna - Glossza

 

Fedőneve: H1N1

 

  Magyarország földrajzi fekvése nem teszi lehetővé a súlyosabb természeti katasztrófák kialakulását. Nem éri el hazánkat a Cunami, nincsenek forgószeleink, de még csak egy valamire való vulkánnal sem rendelkezünk… Így hát híreink korlátozódnak a halálesetekre, a betörésekre, a szokásos bankautomata rablásokra és a Kossuth-téri sátortáborra. Idén felütötte fejét a vadonatúj influenza, fedőnevén H1N1. A vírusok pedig, mint már tapasztalhattuk, remek lehetőséget nyújtanak a pánikkeltésre.

  Emlékszem – még gyermekkoromból – amikor megjelent a kerge marha kór… Hosszú ideig nem mertünk Mekibe menni, nehogy a burgeren keresztül megfertőződjünk. Hiszen ki akarna szivacsos aggyal élni?!

  Aztán jött a madár influenza, ekkor a Kentucky megélhetése került veszélybe. Rettegtem is a galamboktól, nehogy leprüszköljön valamelyik.

  Néhány éve utolért minket a rettegett sertésinfluenza is… Ó, hát már a körömpörkölt és a brassói aprópecsenye is számtalan veszélyt rejt!

  Erre épp hogy elmúlna fejünk felöl a vész, megjelenik az újabb rettenet, az előbbi mutálódott verziója: a H1N1. Már nincs menekvés, életünk minden percben veszélyben van. Csak egy tüsszentés a villamoson, és máris végünk van… Novemberben a hírekből értesülhettünk róla, hogy a vírus tovább mutálódott, hisz megjelent a vőfély influenza. Legalábbis a földesi lakosok szerint. Ők ugyanis petíciót gyűjtenek, hogy az V. vőfélytalálkozó ne kerüljön megrendezésre településükön. A földesiek aggódnak ugyanis, hogy a vőfélyek elterjesztik a Vírust.

  Mi a tanulság? Kerüld a disznókat, ne spanolj galambokkal, és legfőképpen: ne egyél meg egy vőfélyt se!  

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kispofak.blog.hu/api/trackback/id/tr151668190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása