Haszontalan gondolat

 

 

   A büfé kérdése egy iskolában fontos lehet. Egy általános iskolában…

   Így húsz évesen nem kell engedélyt kérnünk, hogy kimehessünk a boltba bármelyik szünetben és azt vehessünk magunknak, amit csak szeretnénk, továbbá tapasztalatim szerint, egy büféfenntartása költséges. Márpedig a költségek kiegyenlítésére szinte az egyetlen lehetőség, ha megemelik a beszerzési árat, amivel elérik a „te jó ég mennyi???” Effektust és mindenki sarkon fordul. További probléma lenne az iskolabüfével, hogy a közelben legalább három kis ABC működik, kedvező árakon, amivel nem tudna versenybe szállni egy kis büfé, így hamar csőd lenne a vége és ráadásul még deficitesen is zárnák az ötletet. És akkor még nem említettük az alagsorban található kávé, forró csoki és a most már üzembe helyezett (!) Szendvics automatát, ami az olyan lusta diákok igényeit is kielégíti, akiknek nincs kedvük 50 métert sem megtenni az első kisboltig, s ott csillapítsák éhségüket. Továbbá ha jól belegondolunk, hely sem lenne hozzá, továbbá az iskola már-már kápolnára emlékeztető image-éhez nem igazán illene, és kevés óraszám miatt illetve az iskolában töltött kevés idő miatt kihasználva sem lenne igazán, hiszen iskola előtt mindenki nyugodtan megreggelizhet vagy ebédelhet otthon vagy útközben, de legalábbis betérhet útközben néhány boltba, hogy ellássa megát némi tápanyaggal, ha már a konyában való készítetéshez nem fűlik a foga.

   Úgy gondolom, ez a néhány sor remekül tükrözi a véleményem, ami a címben is megfogalmazódott már: felesleges pénzkidobás lenne az iskola számára egy büfé.

 

 

 

Tiegelmann Barbara

A bejegyzés trackback címe:

https://kispofak.blog.hu/api/trackback/id/tr441517388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CsingiLing 2009.11.11. 19:28:46

Kommenteljetek, kiváncsi vagyok!:D

Tomoruso 2009.11.11. 20:32:04

Igazából, azt a lényeget fogtad meg mint mások ( szerintem én is ). Egy picit más szemszögből világítasz a témára de nem az a hatalmas különbség , DE nekem tetszik ! Likeolom .. :D

Lovas Krisztina · http://suwun.deviantart.com/ 2009.11.11. 22:55:44

A végén az 5 soros mondatot egy kis ideig tartott értelmeznem, és kicsit veszít szerintem a lendületéből, ám az eleje kifejezetten tetszik, felkelti az érdeklődést.

MPeti_87 2009.11.12. 21:30:13

a "kápolna-image" nálam is bejátszott :) a többiben meg benne van minden fontos tényező szóval korrekt

Klauka18 2009.11.13. 14:06:31

Nekem is tetszett. :D Anyi az észrevételem hogy a vége felé az egyik mondatban kétszer is előfordul a továbbá szó.

ahaélmények 2009.11.17. 08:58:45

Egyet kell értsek! Tömör, velős, nekem tetszik!
süti beállítások módosítása